Časté otázky

 


 

queen     08.08.2012 22:10:30
informacia
dobry den prajem.chcela by som sa informovat, mam obrovsky strach zo zubarov a tak som zanedbala svoj chrup, mam 20 rokov a priblizne v roku 2006 sa mi zlomila polka predneho zubu takze ci som chcela ci nie musela som sa prekonat a ist, zubarka mi vybrala nervi cize je mrtvy zub a dorobila ho bielou plombou povedala ze do pol roka sa zlomi a potom mi spravi mostik ci nieco take, lenze potom mi zacala vrtat jeden kaz a zavrtla mi do dasien, tiekla mi krv dala mi dva injekcie a chcela mi dat tretiu bola odporna vobec nevedela kumne pristupovat a vedela ze mam o brovsky stracha tak som sa postavila odisla a od vtedy som znova nebola u zubarky, lenze zub sa este stale nezlomil. je skaredej farby kedze je mrtvy, a vedlajsi zub sa mi zo zadu zlomil a vyzera ako keby bol cierny abo co, proste mam obavy sa usmievat a v auguste mam ist na pohovor dost ma to trapi,pravdepodobne mam aj dasna zapalene a kazy, dva zuby stolicky jeden na pravej a druhy na lavej strane hore mam zlomene uz asi 4 roky uplne ku dasnu a nemam ani prehliadku urobenu takze predpokladam ze mi poistovna neuhradi nic, a preto by som sa chcela opytat co mi odporucate, ja som chcela najprv zistit co vsetko mam zle, kazy , dasna, v akom stave je vsetko, urobit prehliadku aby som na druhy rok mohla hned vsetko dat do poriadku a dotvedy pracovat na svojom strachu aby som sa nebala, a treba mi aj nejaku liecbu na tie zapalene dasna a mam aj dost citlive zuby, lenze pohovor mam v auguste tak som chcela aspon provizorne tie dva predne zuby upravit nejakym uplne bezbolestnym sposobom aby boli biele a vydrzali kym si ich nedam urobit na druhy rok. moja kamaratka mi hovorila ze mala skarede zlte ryhy na prednym zuboch a ze jej zubar naniesol nieco biele, co stvrdlo zakryl jej stym vsetky predne zuby ktore boli skarede a zlte. neviem o co sa presne jedna.pocula som aj o nejakych sklennych vatach ci co., prosim poradte mi co mam robit a aky postup mi navrhujete.a ako to bude asi cenovo.dakujem vam vopred za odpovede

MUDr. Branislav Hoffmann     10.08.2012 17:45:24
Ak je predny zub sfarbeny, za predpokladu, ze je pritomna predna stena zuba, na nu sa daniest biela vypln v tenkej vrstve, ktora prekryje na asi 90 percent sfarbenie.Ak je zub dobre prelieceny s vyhovujucou korenovou vyplnou, odporucalo by sa zhotovit korunku(pripadne capovu nadstavbu a nasladne korunku, ak je zub velmi oslabeny a nie je dostatok tvrdych zubnych tkaniv).Cena sa da presnejsie vypocitat na zaklade vysetrenia, lebo ta moze byt od 33-150Eur.


Eva     22.02.2012 19:53:22
Problem s vyplnanym zubom
Dobry den, chcela by som sa opytat - pred 3 tyzdnami ma zacala ukrutne boliet "vyplnena" dolna sestka.
Moj zubar ju vyplnal pred 6 mesiacmi. Tvrdil, ze ma to nemoze boliet, lebo je to vyplnany zub, ze to boli kvoli jednemu z dvoch inych zablombovanych zubov v tom kvadrante. RTG snimka nic neukazala a pod inym zubom (stvorkou) bol naozaj kaz. Dalsich 10 dni som k nemu chodila kazdy druhy den a cez vikendy na pohotovost kvoli hroznym bolestiam a opuchu. Zub sestka bol extremne citlivy na dotyk a kyval sa. Na pohotovosti sestku otvorili, moj zubar ho stale trochu vyvrtal a kedze to vrtanie hrozne bolelo, nechal tak a zavrel nejakou vlozkou. Cistil mi stvorku.
Skoncilo to vytrhnutim sestky na pohotovosti,vraj tam bol velky zapal (Periodontitis apicalis chro, ac.exacebrans dent. no. 46).
Mozete mi prosim vysvetlit co sa stalo? Chcem kvoli tomu vymenit zubara, aj ked je velmi mily, ale uz sa bojim k nemu chodit, asi mu chybaju moderne diagnosticke nastroje?
Velmi pekne dakujem za odpoved!

MUDr. Branislav Hoffmann     25.02.2012 15:50:17
RTG snimka po zaplneni zuba je dolezita kvoli tomu, aby sme jednak videli ci su kanaliky zuba zaplnene az po koniec korena a jednak kvoli poistovni, ktorej podmienkou na zaplateni spoluucasti na stomatologickom osetreni je zhotovenie RTG snimky.Spravnost urcenia dlzky kanalika korena je dolezita, preto sa jeho dlzka meria elektronicky.Tato dlzka sa potom kontroluje RTG snimkou.


MG     08.12.2011 22:53:47
odhlaska
Dobrý deň,chcem zmenit stomatologa je potrebna nejaka odhlaska?preventívnu prehliadku nemám.S bývalím stomatologom dobre skusenosti nemám.Je tá odhláška potrebná?Ak áno prečo?Ďakujem.

MUDr. Branislav Hoffmann     17.12.2011 13:10:03
Vyradenie z evidencie je potrebne kvoli tomu, ze ak pacient nie je vyradeny a tento stav nie je predoslym lekarom nahlaseny na poistovnu, potom poistovna akceptuje ako Vasho osetrujuceho lekara toho u ktoreho ste bola evidovana predtym a kazdy mesiac sa na poistovnu zasiela stav poctu evidovanych pacientov, ktory sa zmeni az po nahlaseni vyradenia z evidencie.Na to aby Vam poistovna prispievala na osetrenie aj v roku 2012 je potrebne absolvovat preventivnu prehliadku este v tomto roku.


Kaja30     07.12.2011 02:34:24
Korunky
Dobry den, na prednych zuboch mam korunky, na ktorych je zo spodu vidiet kovova bodka. Dnes som sa dozvedela od zastupujucej lekarky, ze su to zivicove korunky a nie porcelanove !!! Ako teda rozpoznam ci su zivicove alebo porcelanove? Platila som za tie korunky nekrestanske peniaze s vedomim ze som skutocne dostala kvalitu ktoru som si objednala, ale dnes som zostala v rozpakoch. Dakujem za odpoved.

MUDr. Branislav Hoffmann     17.12.2011 13:01:15
Ak je zo zadu pri dasne na korunkach kovova bodka, pri kovokeramickych korunkach sa toto miesto nekryje vrstvou porcelanu z dovodu rozdielnej tepelnej roztaznosti kovu pri napalovani keramiky.Zivicove sa daju od kovokeramickych odlisit RTG snimkou.Zivicove nemaju vo svojej konstrukcii kov a povrch korunky je maksi a nema taky lesk.


erika     04.12.2011 16:10:06
kanaliky
dobry den. Možte mi povedat čo može mat za nasledok ak zub (v predu hore) po čisteni kanalikov a naslednom uzatvoreni je bolavy na stlačenie ale v oblasti tvare z vonku niekde až pri nose z vnutra je velmi mierne citlivy na poklop.
dakujem

MUDr. Branislav Hoffmann     17.12.2011 12:54:29
Ak je tento zub relativne kratko po liecbe korenovych kanalikov, zvykne takato citlivost po case klesnut, az zmiznut, ale v niektorych pripadoch moze byt zub trochu citlivejsi aj trvale.Ak pri RTG snimke pred liecbou bolo vidno zapal v kosti a na snimke zhotovenej po roku vidno, ze je lozisko v kosti mensie, potom je to jednoznacny prejav hojenia kosti a vysledok je pozitivny.


Peter15     25.11.2011 01:33:01
prehliadka a nasledne konzultacia
musim dat vypoved u svojej Z.L. ked som tam nebol cca 3 r.? ked chcem ist kvam na prehliadku a nasledne sa dohodnut o lieceni a plastike mojej ustnej dutiny sa objednam tel?

MUDr. Branislav Hoffmann     25.11.2011 03:40:58
Na konzultaciu, co tyka teraprutickeho planu vyradenie z eviedencie nie je nevyhnutne.Ak by sa jednalo o preventivnu prehliadku, ktoru je potrebne nahlasit do vykazov, poistovna eviduje len jedneho lekara, takze vtedy je vyradenka potrebna.Na to, aby Vam poistovna prispievala na osetrenie od 1.1.2012, je potrebne absolvovat preventivnu prehliadku v roku 2011.


Vikina 27     14.11.2011 12:11:18
celková anestéza
Dobrý deň, nakoľko mám panický strach už len zo slovného spojenia: zubná ambulancia, chcem sa opýtať či robíte zákroky v celkovej anestéze a ak nie, viete mi niekoho odporučiť? Jedná sa o to, že vo vrchnej čeľusti mám už len korene a mám strach z riešenia tejto situácie. Chcela by som si to dať do poriadku a dať si urobiť náhradný chrup. Ďakujem.

MUDr. Branislav Hoffmann     20.11.2011 11:17:18
V celkovej anesteze osetrenie nevykonavame.Myslim , ze na to, aby bolo osetrenie vykonane za spoluucasti Vasej zdravotnej poistovne, je potrebne mat vyjadrenie o odporucani takeho osetrenia od psychologa.Potom sa osetrenie realizuje na stomatochirurgickej ambulancii na klinike.


Jana     13.10.2011 12:16:52
predne zuby info
Pekny den,
este prosim o info. Ako dlho trva vyrobenie mostika a ci je mozne dostat docasnu nahradu.
dakujem

MUDr. Branislav Hoffmann     16.10.2011 06:17:51
V deň, ked sa zoberú odtlačky zubov, pacient odchádza s hotovými dočasnými korunkami. Tieto majú estetickú a termoizolacnú funkciu. Sú na dobu kým sa zhotovi definitívni zubná náhrada, to znamena 10 pracovných dni(po dohode a úprave ceny 5 dni).


Jana     12.10.2011 03:26:55
predne zuby
Dobry den prajem,
chcem sa opytat o cenach a moznosti bezbolestneho osetrenia. Ide o vytrhnutie osmicky hornej a vyhotovenie mostika na predny zub jednicku. V dectve som mala uraz a po case mi zub vytrhli a mam tam snimatelnu nahradu 33 rokov. Tie nahrady mi bocne zuby z vnutornej strany asi osuchali tak sa vyjadrila moja zubarka. Mozno z toho dovodu mi vravela obrusit tri zuby. Zaujima ma cena cca bez minulorocnej prehliadky,lebo som ju nestihla. Je mozne bez vyradenia k vam chodit? Dakujem za info

MUDr. Branislav Hoffmann     12.10.2011 21:23:13
Ak by bol zaujem o esteticke a trvacne riesenie, kovokeramicky mostik je takou moznostou a poistovnu nie je hradeny(brusenie,anesteza,odtlacky,material,zubna technika-cca320 eur v pripade , ze by boli zuby vybornom stave co sa kyvavosti tyka,ak by boli slabsie a trebalo by zabrusit tri zuby potom o 121 eur viac).


Michal Baran     24.09.2011 16:47:51
korunka
Dobrý deň odpadla mi predna kokunka ktora bola spojena co by stalo ich pripevnit. Ďakujem

MUDr. Branislav Hoffmann     25.09.2011 05:13:51
Zalezi od toho, ci sme tu korunku cementovali my, ak ano kedy(ci by to bolo bezplatne osetrenie).


Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Meno:
Predmet:
Popis:
1 + 5 = (Antispam ochrana)






Spravované Administračným systémom od TPsoft. Prihlásiť